Carl Warner egy híres fotós, aki kicsit más mint a többi. Friss élelmiszerekből, húsból, halból, zöldségből, gyümölcsből készít lenyűgöző építményeket, úgymint a Kínai Nagyfal, a Chrysler Building vagy a londoni Skyline. Miután munkái mind ehető csodaképek, ezért elkészítésük is időigényes és különös odafigyelést igényel. Már csak azért is, mert az ételek fényre és hőmérsékletre érzékenyek, ezért a kivitelezés is pontos tervezést igényel. Makettezők és étel-stylistok segítségével készíti ételképeit, a csapatnak két -három napjába telik egy-egy ilyen remekmű elkészítése.
Carl 10 éve fejleszti ezt a nem mindennapi és különleges elképzelését. Munkájáért 2008-ban nemzetközi elismerést kapott. „Általában tervezéskor egy nagyon sablonos tájképet rajzolok meg, ahol klasszikus kompozíciós technikákat alkalmazok – be kell csapnom a nézelődőt. Egyből az első pillantásra el kell higgye, hogy egy valódi tájat lát. Majd maga az észrevétel, hogy a teljes látkép ételből készült, csal mosolyt a néző arcára – s pontosan ez az, ami számomra a teljes folyamat legjobb része.”
[sociallocker id=”981″]
[/sociallocker]