Szereted a csokoládét? A válasz lehet nem vagy igen, de mindkét esetben érdemes lesz továbbolvasnod. Itt van néhány ok, hogy miért a csoki az egyik legjobb élelmiszer a világon – mintha a csodálatos íze nem volna elég. HOGYAN? Nem szereted a csokoládét? Akkor reméljük az alábbi információk meggyőznek majd arról hogy megszeresd ezt a finomságot.
A csokoládé illata növeli az agy teljesítményét.
Az érzés amikor egy csokoládé elolvad a szájunkban, okozhat intenzívebb és hosszabb ideig tartó örömöt, mint egy csók.
Egy ilyen kis darab csoki 150 méteres gyalogláshoz ad energiát.
Aki rendszeresen eszik étcsokoládé az csökkenti a szívbetegség kockázatát.
Az csokoládé evése segít megelőzni a fogszuvasodást.
A csokoládé nem okoz pattanásokat
A csokoládés tej ugyanolyan hatékony az edzés utáni helyreállításban, mint számos, a fehérje turmixok, amiket értékesítenek az üzletekben.
A csokoládé koffeintartalma kisebb, mint amennyit a tea vagy kávé tartalmaz, viszont nagyon jól energetizál
A világ mandulatermésének közel 40%-át használják fel csokoládé termékekhez.
A csokoládé egy természetes fájdalomcsillapító.
A Maya kultúrában a kakaóbabot fizetőeszközként használták.
Ha étcsokoládét fogyasztas, akkor az segíti a látást a sötétben
Ha étcsokoládét esszel, akkor az segít megfékezni más károsabb dolgok iránti sovárgásod
Az étcsokoládé segíti a “jó” baktériumokat a szervezetben.
Az étcsokoládé segít a bőrnek megvéde magát a káros napsugárzásoktól
A csokoládéról úgy tartják, hogy egy nagyon jó és természetes köhögéscsillapító
A csokoládéban lévő anti-antioxidánsok, segítenek fiatalnak maradnod
Technikailag szólva, a fehér csokoládé nem csokoládé.